Návšteva Svätého Otca pápeža Františka

Bratia a sestry,

 

prosíme vás, príďte sa stretnúť so Svätým Otcom Františkom v špeciálnej službe dobrovoľníkov. Hľadáme 1000 dobrovoľníkov do Prešova. Potrebujeme vás na služby usporiadateľov v sektoroch, parkovanie, či inde. Služba dobrovoľníka je na stretnutiach so Svätým Otcom preveľmi dôležitá. Bez dobrovoľníkov nie je možné zabezpečiť takéto stretnutie. Všetky informácie aj prihlášku nájdete na oficiálnej webovej stránke návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku www.navstevapapeza.sk alebo presnejšie na https://www.navstevapapeza.sk/sk/dobrovolnik alebo na plagátoch vo výveske. K týmto linkom sa veľmi ľahko dostanete aj na oficiálnych webových stránkach našej archieparchie a eparchií, kde je neprehliadnuteľný baner s fotografiou Svätého Otca Františka. Ďakujeme a tešíme sa na stretnutie v tejto špecifickej a preveľmi dôležitej službe počas pápežskej návštevy v Prešove.

Zároveň vám oznamujeme, že v najbližších dňoch bude spustená elektronická registrácia na stretnutia so Svätým Otcom na Slovensku, teda aj na stretnutie v Prešove. Budeme vás o tom hneď, keď to bude aktuálne, informovať. Všetci účastníci stretnutí so Svätým Otcom na Slovensku, teda aj v Prešove, sa budú musieť zaregistrovať cez elektronický formulár na oficiálnej stránke návštevy pápeža na Slovensku alebo cez oficiálne stránky našej archieparchie a eparchií, kde sa tiež prekliknete na tento oficiálny formulár. Veríme, že na stretnutie so Svätým Otcom v Prešove, kde bude hlavným slúžiacim gréckokatolíckej svätej liturgie, sa prihlásime všetci, ktorí budeme môcť, deti, mládež, stredná generácia i všetci skôr narodení. Pre nás gréckokatolíkov to bude jedinečné a neopakovateľné, že Svätý Otec bude sláviť spolu s nami našu liturgiu a ohlási nám homíliu. Samozrejme, do Prešova sú pozvaní nielen gréckokatolícki veriaci, ale aj veriaci iných cirkví a všetci ľudia dobrej vôle.

* * * * *

Dopravná mapa bude na návštevu Svätého Otca v Prešove riešená tak, aby to bolo čo najlepšie pre všetkých pútnikov, teda aby sa čo najľahšie a čo najkratšou cestou, ako to len bude možné, dostali na priestranstvo pred mestskou športovou halou. Postupne vás o tom budeme bližšie informovať.

* * * * *

Predbežne v našich farnostiach objednávame autobusy na 14. september na slávenie božskej liturgie so Svätým Otcom Františkom v Prešove. Veríme, že železnice posilnia alebo vypravia špeciálne vlaky aj do Prešova z rôznych smerov. Hneď, keď to bude aktuálne, vás o tom budeme informovať. Z logistických a dopravných dôvodov bude najlepšie, ak čím viac veriacich príde na stretnutie so Svätým Otcom v Prešove práve autobusmi a vlakmi.  

 

Od 6. augusta začala v gréckokatolíckej cirkvi duchovná obnova pred návštevou pápeža Františka. V rámci toho vám ponúkame na farskej stránke v sekcii aktuality brožúrku, z ktorej budeme čerpať. Duchovnú prípravu budeme realizovať v osobnej, rodinnej a farskej rovine. Predovšetkým vás pozývame k dennej modlitbe za cestu Svätého Otca k nám, ktorú sa budeme modliť aj spoločne. V brožúrke sú aj ďalšie texty, napr. Duchovný dar pre Svätého Otca, ktorý môžeme začať napĺňať, myšlienky k Božiemu slovu na každý deň, dvanásť katechéz a iné. Všetky modlitby, pôsty, obety a skutky duchovného a telesného milosrdenstva obetujme na úmysel za návštevu Svätého Otca. 15. augusta sa zároveň pripojíme k celoslovenskej duchovnej príprave na stránke www.navstevapapeza.sk.

Registrácia účastníkov bude spustená už čoskoro.

Zdieľaj: