Ekumenická bohoslužba slova za jednotu kresťanov
24. januára 2022 o 18:00 h – online

Ekumenická bohoslužba slova za jednotu kresťanov bude 24. januára 2022 v Košiciach. Vzhľadom na opatrenia ju bude možné sledovať online.

„V nadväznosti na aktuálnu situáciu spojenú s výskytom a šírením koronavírusu v Slovenskej republike a opatreniami prijatými vládou SR, Ekumenické spoločenstvo (ES) cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice sa rozhodlo zrealizovať ekumenickú bohoslužbu slova za jednotu kresťanov v pondelok 24. januára 2022 o 18:00, ktorá bude vysielaná online,” avizuje tajomníčka Dáša Fedorková. V tomto roku to bude v Košiciach 28. ekumenická bohoslužba slova za jednotu kresťanov.

YouTube kanál: Ekuména Košice

YouTube kanál: Apoštolská cirkev Košice

Ekumenické spoločenstvo cirkví a náboženských spoločností na území mesta Košice vzniklo v roku 1994. Tvoria ho: Apoštolská cirkev, Bratská jednota baptistov, Cirkev bratská, Československá cirkev husitská, Evanjelická cirkev a. v., Gréckokatolícka cirkev, Reformovaná kresťanská cirkev, Rímskokatolícka cirkev a Teologická fakulta Katolíckej univerzity. Špecifikom tohto spoločenstva je Židovská náboženská obec, ktorá sa od vzniku Ekumenického spoločenstva zúčastňovala na jeho aktivitách.

ES má od roku 2000 samostatnú právnu subjektivitu. Súčasným moderátorom je Dušan Havrila z Evanjelickej cirkvi a.v. a  zástupcom je doc. ThDr. Radoslav Lojan, PhD. z Rímskokatolíckej cirkvi.

Zdieľaj: